Cos cumparaturi      

 

   

 

     

 

 

   

 

     

 

 

   

 

     

 

 

   

 

     

 

 

   

 

     

 

 

   

 

     

 

  Home > narghilea

Cum se prepara

Daca doriti sa folositi narghileaua doar ca obiect decorativ este usor de asamblat si nu necesita un ghid de instalare. Asamblati componentele conform imaginii de mai jos. Fixarea piciorului (6) de borcanul de sticla (1) se face printr-o garniture de cauciuc.   

Folosire narghilelei pentru fumat

Umpleti borcanul (1) cu apa pana cand piciorul (6) e scufundat 2.5 cm in apa. Lasati spatiu ca aerul sa circule.
 
Asamblati narghileaua conform imaginii alaturate dar folosind garnituri din hartie dar si din cauciuc (garniturile se gasesc insectiunea piese deschimb). Asigurati-va ca locurile pe unde ar putea intra aer sunt stranse bine, cu exceptia locului unde se pune tutunul.

Tutunul se pune in creuzet (3). Daca nu se foloseste tutun uscat trebuie acoperit cu o folie de aluminiu.

Incingeti carbunele pana cand devine rosu. Folositi clestele (5) pentru a pune carbunele pe marginea tutunului si nu in mijlocul lui.

Acum puteti sa va relaxati si sa fumati narghileaua ca o pipa, inhaland din cand in cand. Daca nu sunteti fumator evitati sa inhalati in piept.
 

Ca in cazul tuturor placerilor vietii, evitati sa folositi excesiv narghileaua.

Daca doriti sa pregatiti o narghilea si nu stiti cum...urmariti pozele urmatoare si sigur veti reusi:

1. Puneti apa in sticla astfel ca tija metalica sa intre in apa 3-4cm (in cazul narghilelor de peste 50cm) sau 1-2cm (pentru narghilele mici sub 50cm)

2. Fixati coloana de fum in sticla.

3. Verificati etanseitatea. Pentru furtun stupati un capat si incercati sa suflati pe celalalt. Pentru etanseitatea narghilelei astupati cu mana creuzetul si incercati sa trageti pe furtun, daca simtit o senzatie de vid inseamna ca este etansa.

4. Fixati farfuria.

5. Apoi furtunul.

6. Pregatirea aromei: se rasfira inainte de a se pune in creuzet. E normal sa fie umeda si nu uscata ca tutunul obisnuit de tigare.

7. Se pune in creuzet fara a fi indesata. Creuzetul se umple. Nu e recomandat sa se puna multa aroma.

8-9. Creuzetul se acopera cu staniol (folie aluminiu). Apoi se gaureste cu o scobitoare. Se fac in jur de 20-30 de gauri. Nu trebuie facute largi astfel ca scrumul sa cada in gauri. SFAT: e bine sa dati o gaura in mijloc astfel incat scobitoarea sa treaca pe partea cealalta a creuzetului.

10. Se fixeaza creuzetul prin garnitura.

11. Se pun carbunii peste staniol. Carbunii au fost aprinsi inainte pe aragaz.

12. Se trage de 2-3 ori pana se aprinde aroma. Apoi veti simti un fum mai dens.

Acum puteti sa va relaxati si sa fumati narghileaua ca o pipa, inhaland din cand in cand. Daca nu sunteti fumator evitati sa inhalati in piept.
 

Conduita in timp ce fumati o narghilea:

  1. Sa nu aprindeti niciodata tigara de la carbunele aprins de pe tutun!
  2. Narghileaua nu trebuie niciodata asezata mai sus decat nivelul scaunului pe care se sta!
  3. Niciodata nu pasati narghileaua direct unei alte persoane! Lasati-o jos si apoi cealalta persoana o va ridica si va fuma.
  4. Folositi furtunul narghilelei cu mana dreapta! Mana stanga este considerata, de catre fumatorii de narghilea, a fi murdara.

Sugestii pentru o narghilea perfecta:

Metode pentru a mentine cat mai mult savoarea tutunului:

  • puneti gheata in vasul narghilelei chiar daca puneti apa foarte rece. Aceasta face experienta mult mai fina si mai agreabila.
  • incercati sa adaugati in apa suc de lamaie, portocala sau ceaiuri aromate. Vor imbunatati aroma tutunului.
  • pentru o savoare mai dulce, puteti adauga vin in apa cam 5 cm din inaltimea sticlei. Acesta se numeste un fum “vesel” si chiar puteti simti gustul vinului.
  • cand incepeti sa fumati narghileaua, puneti carbunele pe marginea creuzetului si apoi rotiti-l lasand centrul liber. Centrul sa fie ultimul loc pentru carbune astfel incat tutunul sa se arda de jur imprejur si la final in centru.
  • cel mai bun mod de a pastra tutunul, dupa ce a fost deschis, este la rece in frigider pus intr-un vas sigilat. Acest lucru impiedica tutunul sa se usuce si sa-si piarda aroma.